Bojler ne greje vodu ili bojler pregrejava vodu.


 

To su neki od razloga da posumnjate da je termostat na Vašem bojleru neispravan. Obično mnogi pribegavaju da samostalno promene termostat na svom bojleru. Prilikom popravke savetujemo da se se isključi glavni osigurač koji snabdeva bojler strujom. Kod zamene termostata, ne treba ispuštati vodu iz bojlera kao kod zamene grejača.

Neophodan Vam je ispitivač, bez toga se ne upuštajte u bilo koju popravku vezanu sa strujnim instalacijama.

Zamena termostata obuhvata otvaranje poklopca bojlera, uglavnom kod starijih bojlera tu je sva elektronika unutra, dok kod novijih bojlera postoji takozvana priključna kutija u kojoj je termostat. Kod starijih bojlera postoji maska termostata koja je uglavnom pričvršćena unutra za bojler. Skidanjem maske dolazimo do termostata.

 

Najbitniji deo jeste zamena termostata . Skidanjem termostata dolazimo do električnih veza i gde je termostat povezan sa električnim instalacijama. Tu trebate biti jako obazriv  prilikom povezivanja . Uglavnom su stari bojleri drugačijih priključaka od novijih termostata i ovaj posao treba poveriti stručnom licu jer znate da bojler izaziva najveći broj strujnih udara.

Vađenjem sonde iz bojlera koja se nalazi u cevi uz grejač trebate biti jako obazrivi da tu malu cevčicu ne oštetite, niti bilo kako skraćujete. Sonda nije direktno uronjena u vodu već se nalazi u toj cevi i ona daje signal termostatu.

 

Zamenu termostata i povezivanje sa električnim instalacijama prepustite stručnom timu BOJLERKA, jer zamena termostata je za naš tim rutina. Garantujemo Vam sigurnost i najpovoljnije cene na teritoriji celog Beograda.
Preventivni servis bojlera možete zakazati i do nekoliko dana unapred, jer se to ne smatra hitnom intervencijom.

Da sigurnost Vašeg doma bude veća, pozovite BOJLERKA i stižemo smesta.

Tel. 066 533 5098


 

Vodoinstalater BOJLERKO – Vodoinstalaterske usluge