Zamena grejača i popravka grejača na bojleru


 

Često postavljeno pitanje jeste, KOJI SU SIMPTOMI NEISPRAVNOG GREJAČA?

  • Bojler Vam slabo greje vodu
  • Bojler je uključen dugo, ali voda je i dalje hladna
  • Pucketanje iz bojlera ( Zvuk pucketanja iz bojlera kada se bojler uključen je siguran znak da je Vaš grejac spreman za zamenu.)
  • Bojler je počeo da zuji, čuje se kao da šušti

Sve su ovo sigurni znaci (simptomi) da je Vašem bojleru potrebno čišćenje kamenca  i zamena grejača .

Koji su uzroci neispravnosti grejača?

Čest uzrok neispravnosti grejača na bojleru je kamenac. Tvrda voda je glavni uzročnik nastanka kamenca. Minerali koji se talože na grejaču bojlera izazivaju veću potrošnju električne energije i samim tim Vaš bojler postaje ne ekonomičan. Da bi se očuvala funkcionalnost kao i ekonomičnost bojlera, neophodno je čišćenje kamenca iz bojlera. Naš tim profesionalnih vodoinstalatera sa dugogodišnjim iskustvom obavlja popravku bojlera u najkraćem roku po najpovoljnijim cenama.

Proces zamene grejača se sprovodi u nekoliko faza.

Prvo treba isključiti osigurač koji je snabdevač električne energije bojlera. Zatim treba ispustiti vodu iz celog bojlera i sledi popravka tj. zamena grejača koja obavezno iziskuje i čišćenje bojlera od kamenca, jer ako Vi zamenite grejač a ne očistite kamenac u kratkom roku Vaš grejač će opet bti spreman za zamenu. Zato je najbolje pozvati BOJLERKA, jer i sami znate da je bojler potencijalna bomba, kao što znate veliki broj strujnih udara izaziva baš bojler.

Sve sumnjive situacije koje primetite na bojleru su znak da morate prvo isključiti bojler i odmah pozvati naš servis vodoinstalatera, jer zanema grejača, anoda, čišćenje kamenca je naš svakodnevni posao.

SAVET

ISKLJUČITE BOJLER PRE KUPANJA

Preventivni servis bojlera možete zakazati i do nekoliko dana unapred, jer se to ne smatra hitnom intervencijom.

Da sigurnost Vašeg doma bude veća, pozovite BOJLERKA i stižemo smesta.

Tel. 066 533 5098


 

Vodoinstalater BOJLERKO – Vodoinstalaterske usluge