Danas postoje slavine različitih proizvođača koje su napravljenje od različitih legura, mesinga, aluminijuma kao i gvožđa.
Bilo da je reč o stambenom ili poslovnom prostoru postoje dve vrste slavina:

  • ispusne slavine
  • propusne slavine (slavine za zatvaranje )
    Propusnim slavinama imamo mogućnost da ispustimo vodu iz odrđenog dela vodovodne instalcije.

Naj bitniji deo slavine jeste ležište ventila koje u spoju sa diskom ventila sprečava prolaz vode. Da bi ova dva dela dobro funkcionisala između njih se postavlja mekana guma ili kožna pločica koju drugačije nazivamo zaptivač.

Curi voda iz slavine?

U početku se dešava da je curenje vode oskudno i to kap po kap, da bi se usled dotrajalosti uglavnom gumice koja spaja ležište ventila sa diskom, nastalo neprekidno curenje vode sa česme.
Usled dugogodišnjeg korišćenja dolazi do oštećenja slavine i neophodna je hitna zamena.
Još jedna od situacija kada dolazi do curenja vode na slavini je kada je oštećen mešač vode. U tom slučaju neophodno je odah pozvati naše profesionalne vodoinstalatere jer pravovremenim reagovanjem štedite i novac i vreme i štedite sebe neprijatnih situacija.

 

Montažu, popravku ili zamenu slavine povrerite našim stručnim vodoinstalatereima jer je za njih to lak posao. Višegodišnje iskustvo i znanje sa terena u obavljanju svih vodoinstalterskih usluga uz najsavremeniji alat omogućava da Vaš problem bude rešen u najkraćem mogućem roku uz najnize cene.

Da sigurnost Vašeg doma bude veća, pozovite BOJLERKA i stižemo smesta.

Tel. 066 533 5098


 

Vodoinstalater BOJLERKO – Vodoinstalaterske usluge