Popravka i montaža sifona u kuhinji i kupatilu


 

Šta je sifon?

Sifon predstavlja krivu cev za slivanje vode. Reč sifon potiče iz grčke reči σίφων -sifon koja u bukvalnom prevodu znači cev. Kada bi smo slikovito opisivali, rekli bi smo da je sifon iskrivljeno slovo “i” ili slovo”u”.

Sifon se sastoji iz tri dela:

  • ulazni deo,
  • izlazni deo,
  • sifonske cevi.

Voda koja gravitacijom teče u sifon prelazi u takozvano tečenje vode pod pritiskom. Nivo sifonske cevi je niži od nivoa izlaznog dela, samim tim se u njemu vremenom taloži kamenac, mulj kao i razni otpadni materijali čime se usporava protok i može doći do zagušenja kanalizacije, zato je neophodno povremeno očistiti sifon.
Sve cevi koje su delom potopljene u vodi i imaju protočnu ulogu nazivaju se sifoni. Tako u našim stambenim i poslovnim objektima imamo :

Ukoliko zelite da popravite ili zamenite Vaš sifon, poverite to našim stručnim vodoinstalaterima jer naše višegodišnje iskustvo garantuje da ćete biti dugoročno zadovoljni.

Osobine ili karakteristike sifona

Danas postoji veliki broj proizvođača sifona. Uglavnom su napravljeni od plastičnih i gumenih cevi, ali se mogu naći i od olovnih cevi, livenog gvožđa ili od mesinga. Bez obzira na oblik, veličinu, boju sifon se može ugraditi u sve vrste sanitarija.

Neke od zajedničkih karakteristika svih sifona su:

  • sifonska cev je nizeg nivoa od izlaznog dela imaju ulazno grlo sa rešetkama i zaptivnom gumicom
  • neki sifoni poseduju poklopac koji sprečavaju protok vode dok su neki bez poklopca

Montažu, popravku ili zamenu sifona prepustite našem timu profesionalnih vodoinstalatera koji će u najkraćem roku uz najpovoljniju cenu završiti posao, naš moto je zadovoljna mušterija.

Da sigurnost Vašeg doma bude veća, pozovite BOJLERKA i stižemo smesta.

Tel. 066 533 5098


 

Vodoinstalater BOJLERKO – Vodoinstalaterske usluge