Hidroizolacija kupatila i kuhinje


 

Renoviranje kupatila je možda i najveća stavka prilikom renoviranja stana, ali s’ obzirom da se renoviranje kupatila ne obavlja svake godine, na duge staze investicija u adaptaciju kupatila se isplati.

Renoviranje kupatila i kuhinje može biti iz dva razloga:

  • Estetske prirode
  • Usled dotrajalih vodovodnih cevi/instalacija.

Renoviranje iz estetskih razloga je uglavnom zbog promena sanitarija, zamena pločica, kao i krečenja. Naš tim vodoinstalatera u precizno dogovorenom roku obavlja estetske promene koje su definisane planom i stihijom radova u Vašem kupatilu.

Kvalitetno urđeno kupatilo podrazumeva i dobro odrađenu hidroizolaciju. Cena hidroizolacije zavisi od proizvođača, postoji dosta proizvođača hidroizolacionih smesa. Hidroizolaciju najčešće postavljamo u kupatilu ,kuhinji, podrumskim prostorijama, terasama, balkonima i još mnogim drugim mestima.

Koji je postupak postavljanja hidoizolacije?

Postupak izrade HIDROIZOLACIJE u kupatilu ili kuhinji se sastoji iz nekoliko koraka:

  • Prvo je neophodo očistiti ceo pod i svu prašinu, ostaci od nečistoće mogu jako uticati na hidroizolaciju, tj mogu je ostetiti.
  •  Zatim je neophodno polako ručnim mućenjem razmutiti hidorizolacionu smesu.
  •  Neophodno je smesu ravnomerno naneti na podove i zidove, ukoliko planirate da pravite tuš kabinu, poželjno je da te zidove premažete hidroizolacionom smesom.
  • Na sve uglove kao i na spojeve zidova i podova je neophodno postaviti hidoizolacionu traku. Ujedno i vodovodne instalacije i kanalizaciona mreža u podu mora biti urađena perfektno i naš savet je da se sve cevi dobro zaštite hidroizolacionom trakom, koja se obmotava oko njih. Svaka cev koja izlazi iz poda mora biti perfektno odrađena i zaštićena hidroizolacijom, jer najčešće propuštanje i sakupljanje vode se uglavnom tu dešava.
  • Sledeći kork je da se sve to dobro osuši, otprilike oko tri sata.
  •  Zatim premazati sve drugi put i ostaviti minimum od 12 do 24 časa da se sve osuši.
  • Zatim sledi postavljanje pločica od strane naših stručnih keramičara sa višegodišnjim iskustvom.

Kvalitetno odrađena hidroizolacija od strane naših profesionalnih majstora garantuje da neće doći do prodiranja vode ispod pločica. Zato Vam savetujemo da postavljanje hidroizolacije kao i svih vodoinstalaterskih poslova poverite našim stručnim majstorima sa višegodišnjim iskustvom jer mi garantujemo za kvalitet odrađenog posla.

Adaptacija kupatila i kuhinje je kompleksan i složen posao, ali naše višegodišnje iskustvo i praksa je pokazala da naš tim u tačno dogovorenom roku profesionalno i kvalitetno obavlja sav dogovoreni posao.

Da sigurnost Vašeg doma bude veća, pozovite BOJLERKA i stižemo smesta.

Tel. 066 533 5098


 

Vodoinstalater BOJLERKO – Vodoinstalaterske usluge